Ce înseamnă Videochat.

Despre videochat

Videochatul este o activitate care se desfasoara de mai mult de 15 ani la nivel mondial. Nu putem spune ca a existat un moment fix in timp sau ca exista o persoana sau un site care a inventat aceasta activitate.

Cert este ca videochatul este in continua dezvoltare, crestere, inbunatatire si primeste multa atentie din partea multor firme importante si oameni inteligenti din intreaga lume. Acestia doresc sa dezvolte comunicarea intre oameni si societati, si implicit a tehnologiei de "streaming" sau mai pe romaneste "calitatii imaginii video" dintre aceste persoane.

Trebuie sa mentionam o clara legatura intre dezvoltarea videochatului in acelasi timp cu dezvoltarea internetului.

poza studio poza studio

Semantica cuvantului videochat:

Un lucru foarte important care trebuie bine accentuat si inteles de absolut toata lumea este cuvantul videochat. In Romania, cand 2 persoane discuta si se aude acest cuvant "videochat", toti cei din jur se gandesc doar la 1 singur lucru: o activitate cu tenta erotica desfasurata de o fata ce emite conexiune video spre anumite persoane prin internet. Aceasta abordare este complet eronata.

La nivel mondial cuvantul "videochat" nu inseamna asta. In alte tari atunci cand discutam despre videochat oamenii nu trag imediat concluzii pt ca acest cuvant are multe intelesuri. Semantica cuvantului videochat = video + chat, adica o conversatie la care se adauga si o legatura video intre participantii la conversatie.

Sa luam alte exemple de videochat:

  1. Un profesor de matematica isi preda lectia pe internet prin intermediul videochatului, profesorul scriind pe o tabla iar imaginea ajungand la studentii care isi iau notite in complet alta locatie, alta tara sau chiar la ei acasa.
  2. Un medic dentist care isi examineaza pacientii folosind tehnica de videochat, pacientii fixand o camera speciala pe dantura iar medical examinand pacientul de la distanta, prin intermediul internetului.
  3. Ghicitoarele clasice, cititul in cafea, in zodii sau in carti isi desfasoara acum activitatea prin videochat pe internet! Ghicitoarele avand conexiune video si audio cu respectivii clienti si desfasurand exact aceasi activitate pe internet!

Toate aceste exemple cat si multe altele nu sunt fictive. Exista in momentul de fata medici, profesori, ghicitoare care isi desfasoara activitatea pe internet. Aceste exemple sunt o urmare a dezvoltarii videochatului si semnifica o largire a intelegerii noastre despre cuvantul videochat, asa cum trebuie el inteles cu adevarat, o intelegere larga si generala.

Despre noi
Despre studio
Ce spun altii
Videochat
Ce inseamna videochat
Studiouri
Angajeaza-te la noi
Jobul perfect
Contact